We bestaan toch echt ☺


Ons dorp is nummer 379 op een totaal van ca 400 gemeentes in Nederland. Elsevier onderzocht welke de beste buurten en gemeenten waren in 2014  middels een uitgebreide lijst van 101 punten.
Op deze matige score werd ’n beetje zuur gereageerd door een paar inwoners; er zaten dan ook punten bij waarvan je je kunt afvragen hoe relevant ze zijn: de afstand tot een strand (Noordzee) bijvoorbeeld. Tja.
Overigens scoorden we niet slecht op rust en natuur.
Zie het rapport hieronder.
Vandaag staan we opnieuw in de krant en wel als blinde vlek op Google Maps, die nog niet alle plekken van Nederland in 3D-beeld heeft.
Daarin staan we niet alleen, Grave, Appeltern, Alphen en nog meer plaatsen delen mee; een kaart hiervan kan ik niet vinden.
We zijn dus niet veel bijzonders en ook nog onzichtbaar. Een vrijheidslievend dorp dus. 😉
Maar met een erg mooie omgeving, dat is veel waard.
http://www.zoover.nl/nederland/noord-brabant/mill/fotos
Advertenties

7 gedachtes over “We bestaan toch echt ☺

 1. Een mooie omgeving vind ik heel veel waard en verder is het maar wat je leuk/prettig vind! Voor iemand die niet van het strand houdt mag het ook 15000 km van het strand liggen en zo is het met zoveel dingen, de één houdt van zee, de tweede van bos en de derde van allebei. Er zijn natuurlijk dingen waar de meeste mensen hetzelfde over denken, zoals winkels in de buurt en dan vooral winkels met de eerste levensbehoeften, Het is leuk om hoog op zo’n lijst te staan, maar eigenlijk zegt het niet zo heel veel!

  Liked by 1 persoon

  • Helemaal mee eens.
   Voor degenen die het rapport raadplegen is het in categorieën ingedeeld zodat er gezocht kan worden op wat men belangrijk vindt.
   Natuurlijk zit er veel waars in het rapport. Mill heeft geen museum, geen echt winkelcentrum (zelfs geen schoenenwinkel), weinig caféterrassen, hopeloos ov, voor een kerngemeente behoorlijke minpunten. Het toerisme stelt dan ook niet veel voor ondanks de campings.
   Maar daar staan verschillende dingen tegenover die veel goedmaken.
   Ik heb gezegd 😉

   Liked by 1 persoon

 2. Ons woonbuurtje ligt op 30 km van het Noordzeestrand, maar de Amstel ligt hier om de hoek. Toch water! Schiphol is 12 km, Amsterdam-Centrum op pakweg 8km. Toch wonen we zalig, meestal zeer rustig en ook nog eens veilig. Ik klaag niet zo snel. Zeker niet over de woonomgeving. Na 21 jaar is ons huis echt thuis geworden….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s